Amboni caves!«Amboni- grottene er den mest omfattende kalkstein grotten som er i øst afrika. Grottene ligger 8 km nord for Tanga. Grottene ble dannet rundt 150 millioner år siden under «thejuassic age». Den dekker et area på 234km^2. Ifølge forskere var området under vann noen 20 millioner år siden. Det ti grotter, men det er kun den ene som blir brukt til guide turer»

Hentet fra wikipedia!

Jeg spurte Pili om hun en dag kunne ta meg med til Ambonicaves. Har hørt mye om det og sett bilder og ville se det selv. Pili, Hadidja (kollega av oss) og jeg dro dit. Aldri før har jeg vært i grotte før, og har aldri tenkt meg hva jeg skulle forvente. Vi kjørte ca 15 minutter så var vi der. Det var stort hull i fjellet. Jeg tenkte først «hmm, er det trygt å gå inn her, tenk om det raser?!». Etter forsikring fra guiden om at det ikke kommer til å rase, så gikk vi inn i mørket. Jeg brukte iphonen lykta mi, mens guiden og badjadj mannen (sjaføren vår) hadde to lommelykter.

 Det var faktisk godt å komme inn i grotta, der var det kjølig. Guiden viser oss forskjellige tegninger og former av fjellet som ligner på ting.. Fikk bland annet se skoavtrykk, bunnen av et skip, fugle vinger, arabisk skrift, krokodille figur og masse mer. Det som skremte meg veldig var falggermusene som hadde bosatt seg der og de småe trange hulene vi måtte gjennom. Hylte meg igjennom de trange hulene, jeg har maks klaustrofobi!

Dette var en artig opplevelse som jeg skal ta familien min med på når dem kommer. Dette må de bare få med seg!

 

paa vei dit..


 

 


Fremme
hmm, skeptisk aa gaa inn der....


hadidja

sko avtrykk


gjennom den lille hula gikk jeg.. livredd!


bunnen av ett skip


trangtfugle vinge


krokodille


hadidja, meg og pili


arabisk skrift


paa vei opp


oss :D

jungelen utenfor
 


 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn-Marita

Linn-Marita

22, Karasjok

Hei! Jeg heter Linn og skal til Tanzania i 5 mnd. Der skal jeg jobbe som frivillig

Kategorier

Arkiv

hits