Desember i Tanga!

 

Jeg ser på facebook at vennene mine skriver om pepperkake baking, julebord, kulde, vinter mørket, adventskalender, pinnekjøtt og ribbe middager, jule gave handling, osv? Savnet etter Norge melder seg for fullt når jeg tenker på adventstiden i Norge.

Det er ikke så stor fokus på jula her som i Norge. jeg legger ikke merke til desember engang, bortsett fra varmen.  Vertsmora mi advarte meg da jegkom hit,  ?In december it will be very hot my dear?. Som om det ikke var nok varmt da jeg kom. Nu er det så varmt at man svetter hele tiden, og blodtrykket til Janne, Tor og meg går ned. Det er så ille at når vi går ute når varmen er på sitt sterkeste føler vi oss fulle, hvert fall jeg og Janne.: P Jeg er usikker på hvor varmt vi har det, siden vi ikke har gradestokk i huset vårs. Kan tenke meg det ligger rundt 40 grader i sola på dagen og 30 i skyggen. På kvelden går temperaturen litt ned, til ca. 27-29 grader.

Det er ofte jeg tar meg selv i å klage på varmen her, men da må jeg minne meg på hvor kaldt det er i Norge, som jeg snart skal tilbake til, og heller nyte varmen og sola mens jeg kan. Denne uka har Janne vært her på besøk, og vi har vært og svømt og grillet oss på Yatch Club. Vikitig å jevne ut skillene før avreise, og i det heletatt få farge. Det er godt å ha Janne her, godt å være med henne og snakke med noen som går gjennom det samme som meg.

Det er bare 5 dager til min familie fra Norge kommer, og som jeg gleder meg. Det ert mamma, Carina og Mia som kommer. De skal bo her i hele ti dager. Akkurat nu så er dem den beste julegaven jeg kunne fått. Tenk at de skal få se hvor jeg har bodd de siste månedene, og møte vennene mine, kollegaene mine og oppleve Afrika. Her i huset teller vi dager. De skal få oppleve ambonicavces, sandbank tur, afrikansk bryllup der jeg er forloveren, varme, bading, sola, gale trafikken, fattigdommen og møte min hærlige vertsfamilie. J Jeg reiser til Dar Es Salam fredag for å møte Ezekiel, sammy og mbaraka før jeg møter mamma og dem. De har tatt med seg masse baby klær til Pilis baby, ting jeg trenger og knekkebrød, leverpostei, nugatti, julenisse skum, melkesjokolade? er så fornøyd!

 


Pili har laget arabisk mat til meg. nam nam!


Monica lager mandasi :D


Lille baby Elizabeth har laert seg aa sitte


middag, poteter i tomatsaus og litt kjott..


meg og Elizabeth


Michi (miss Tanga) og Elizabeth


Sote venninna mi er blitt tjukk :Dpiiiilllliiii :D


Stranda i  Tanga


lunsjen til Janne paa Yatch club. rene kunstverk


2 kommentarer

Leikny

12.12.2012 kl.16:37

Artig å lese hvordan du har det i Afrika.

kariw

14.12.2012 kl.09:29

Her hadde vi -30 om dagen, skulle ønske litt av din varme. Leste at du hadde vært i dusjen med mulimjenter! Ikke verst til å være mzungu.

Skriv en ny kommentar

Linn-Marita

Linn-Marita

22, Karasjok

Hei! Jeg heter Linn og skal til Tanzania i 5 mnd. Der skal jeg jobbe som frivillig

Kategorier

Arkiv

hits