velkommen og farvel!


Jeg har gledet meg i flere uker, for og ikke snakke om måneder til Mamma og dem skulle komme på besøk. Når de endelig kom, så gikk dagene så fort. Plutselig var det tid for hjemreise. Så utrolig trist når de skal dra og jeg skal bli.

 

Det er akkurat 8 dager siden vi kom til Tanga. Noe alle satt veldig pris på.  Spesielt mamma, hun likte atmosfæren og miljøet i Tanga veldig godt. Det er mer roligere og hun følte seg mye tryggere her. Vi ble ikke å dra på øye tur, ambonicaves eller dagstur til Pangani. Men vi har hatt noe å gjøre hverdag og vi har kost oss.. De sier, det går fort når man har det gøy, og det har det virkelig gjort!

 

Onsdagen brukte vi bare til å slappe av på hotellet Regal Naivera, som ligger ganske sentralt til. Vi brukte ca 6 timer fra Dar Es Salaam til Tanga, så vi var rimelig slitne etter vi kom. På etter middagen dro jeg, Mia og Carina en tur til Nguvumali, der jeg bor. De fikk sett vertshuset mitt og romme mitt. Etter det dro vi videre til Jobben min og hilste på kollegaene mine.

 

Torsdagen sto vi opp tidlig å dro til Yatchclubben, noe som falt i smak hos alle. Vi solte oss, bada og spiste lunsj der, før vi gikk videre til markedsplass og så på kjoler og masse annet..

 

Fredagen sjekket vi ut av regal naivera og sjekket inn på Tanga Beach Resort. Mamma sa hun følte ikke at hun var på ferie før hun kom hit. Her skulle vi være hele 6 dager, dette hotellet er det dyreste her, og vi leide enda suiten. Så dyrt opphold her ja! Men verdt alle pengene, så absolutt! Suiten har tre store rom og boblebad med sjøutsikt.  Lunsjen spiste vi hos vertsmoren min, og det var pannekaker, bønner, ris og frukt.  Jeg og Carina var en tur ute og sjekket utelivet. Var rimelig dødt, var hjemme kl to allerede.

 

Mamma koser seg i bassenget

 

Lørdagen brukte vi på å slappe av ved bassenget og bade litt.. og jeg og Carina dro ut for å sjekke utelivet i dag også, og det var suksess. Masse folk og moro.. Søndagen dro vi på lunsj besøk til vertsmoren min igjen, denne gang hadde hun pilau med kylling. Noe alle likte. Guttene fikk gave av mamma, og de var storfornøyde. Etter besøket tok vi med brødrene mine på Tanga Beach Resort så dem fikk svømt i bassenget, hoppet i hoppeslottet og badet i boblebadet. Joel var litt skeptisk til bassenget til å begynne med, men han ble tøffere etter hvert. Senere på kvelden kom vertsmoren og faren min og spiste middag med oss. Hun var kjempe glad og sa til meg «Linn? Du vet at jeg har ikke og vært og spist ute på lenge, kan ikke huske sist gang jeg gjorde det». 

 

Mandagen var selveste juleaften. Denne brukte jeg på å hente ting fra nguvumali som jeg trengte til bryllupet, og fikse andre ting. På morraen dro jeg og Carina på å leite kjole til ho som hun ville bruke på Pilis bryllup. Og vi fant det, ved hjelp av en ganske hjelpsom og koselig kar. Vi møtte han da vi leita på markedsplassen. Han tok seg tid til å være med oss på kjolejakten. Han pruta på alt som kunne prutes. Etter shoppingen dro jeg og Carina til Tanga Beach resort. Når jeg kom dit spiste vi spagetti bolones og vi søstrene tok boblebad.

 

Tirsdagen var juleaften for Tanzania folket, og siden vi er her, så hadde vi også juleaften her.  Jeg og Carina dro på salongen som jeg og Pili skulle bruke for å fikse negler, make-up og håret. Jeg måtte teste ut hårsveisen de ville ordne på meg før selveste dage, siden jeg er skeptisk til salongene her. Og denne gang gikk det heller ikke bedre? De satt ikke olje i håret denne gangen, men de børsta ut krøllen. Så ringte Pili og klagde, så etter tillatelse av Pili så fikk jeg fikse håret mitt selv til bryllupet. Etter salongen dro jeg og Carina tilbake til Tanga beachResort. Jeg måtte bare teste ut frisør salongen utenfor hotellet, ikke heldig der heller. De klarte å fikse stilig sveis, bortsett fra at håret mitt så kjempe skittent ut. L På ettermiddagen åpnet vi gaver vi hadde kjøpt til hverandre i sengen til mamma. Rart, og veldig merkelig å åpne gaver i senga og ikke spise pinnekjøtt og masse annet godt. Men er så glad for at jeg fikk feiret med mine nærmeste <3 Fikk penger av mamma, og klutch veske og øredobber av Mia. Senere på kvelden spiste vi middag med Tors (annen spor deltaker) familie og han selv, på tanga beachresortresturanten. Jeg spiste noe som smakte veldig på ribbe. Så julefølelsen kom litt ;)

 

Ondagen var det tid for Send off til Pili. Denne dagen gjore jeg en liten tabbe, det var å glemme at afrika er det afrikansk tid (samisk halvtime). Pili hadde sagt at jeg måtte komme til frisørsalongen kl:0900. Siden jeg skulle ordna håret mitt selv, så sto jeg opp før denne tiden og fikset håret mitt klart til kl 0900. Så ringte jeg Pili og sa jeg var ferdig. Hun flirte og sa at hun enda ikke var kommet til frisør salongen. Hun kom seg ikke dit før i Tolv tiden. Send offen var ikke før kl 1900. Hadde jeg visst klokke slettene så hadde jeg aldri fikset håret mitt kl 0800. Så måtte fikse håre mitt på nytt i 1700 tiden. Send offen var noe for seg selv. Det er på en måte fest for forloveren og bruden. Der familien hennes skal sende henne vekk til en ny familie. På slutten av festen skulle vi finne hannes forlover og han, og vi spiste middag sammen og alt var over. Jeg skriver ikke så mye mer om send offen, for jeg trur min lillesøster skal få forklare hvordan hun syns det var.

 

Torsdags morgen kl 0600 reiste mamma og dem. Gud, det var trist og kjedelig å bli aleina igjen og ikke dra sammen med dem hjem. MEN kun en mnd igjen til jeg skal hjem.. Åhh, teller dager nu. Er veldig klar for å reise hjem. Mer klar enn noen gang. Men det å si hade til folkene her, dem kommer til å bli veldig trist. Kommer som sagt, til å gråte meg i hjel! L spesielt når jeg skal si hade til familien min, kollegaene mine og PiliL

 

En stor utfordring for meg nu når ferien min er over her i Tanga, det er tilbake vendingen fra air conditionen.. Jeg skal jo hjem til Nguvumali snart, og der er det bare vifte i taket:P

Nu ligner vi paa hverandre

 Mamma og dem har faatt kangaer av vertsmora mi


en stk fornoyd unge som har faatt gaver


Mammaene mine


Tanga beach resort, her bodde vi seks dager

 
En som ville hjem til internett og tv


Varmt Carina?


Vertsbrodrene mine er paa besok


Her er hun fornoyd


middag med den afrikanske og norske familien min


Lunsj hos vertsmora mi


Prover aa faa kroller


Midaag med tor sin familie og noen venner av oss... juleaften 25 desember


paa tide med send off


Pili og meg

Carina og ezekiel


Pili og meg paa send off


Klar for bryllupet til Pili


Min gaerne venninne :D 

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn-Marita

Linn-Marita

22, Karasjok

Hei! Jeg heter Linn og skal til Tanzania i 5 mnd. Der skal jeg jobbe som frivillig

Kategorier

Arkiv

hits