Vakre, Romantiske, Magiske ZANZIBAR!

Carina sa til meg, «Du kommer til å angre om du kommer tilbake til Norge og du har ikke vært på Kilmanjaro, Mombasa, Safari eller Zanzibar.».. Der kjenner søstera mi meg rett, det hadde jeg angret på! Etter å snakket med en kompis av meg fra Dar Es Salam, bestemte jeg meg og dra dit med han. Jeg pakket sekken og tok bussen til Dar for å møte han (Paul).

Til Zanzibar kostet det meg ca 350 kroner, vi brukte speed fergen Kilmanjaro. Det gikk fort, vi brukte ca., 1,5 timer tid. Det var litt artig når jeg skulle gå fra andre etasje til første etasje på båten. Det var store bølger og høy fart på båten. Så jeg sjangla som en fyllik. Aldri har jeg vært så ustødig som da, i edru tilstand!!Når jeg kom på første etasjen var jeg faktisk redd for å flagre av båten, det var kjempe vind og båten ristet skikkelig.

En ting jeg ikke hadde tenkt på når jeg dro på reisefot var å ta med passet. NEIDA,joda, såeh.. Nesten jeg ikke kom meg inn i Zanzibar! Heldigvis hadde vi litt cash og betalte oss inn. De er lett å ha med å gjøre så lenge man har penger.

Stone Town som er største byen i Zanzibar minnet meg litt om Bagamoyo. Byen inneholder masse historie, det kan vi se når vi går rundt i byen, det er masse gamle bygninger der. Paul fortalte meg at det var hit de brukte å komme med slaver fra andre plasser fra Afrika på 1800-tallet.

Etter og snakket med en som driver med reise fra Tanga og med John så fikk jeg vite at fineste plassen på øya var i nord. Så Paul fikset taxi sjafør til oss som kjørte oss hele veien dit. På veien dit ble vi stoppet av politiet som ville passe mitt, hmmmm? Vi måtte betale oss ut av dette også? Litt dårlig start på turen. Men det ble bedre når vi kom fra om jeg fikk sett plassen jeg skulle være hele to dager. 

Jeg sjekket meg inn på Hvite Sands hotellet som ligger like ved stranda. Betalte 70 dollar pr natt (dvs, 391 kroner pr natt). Rommet var helt simpel, stor seng, myggnetting, dusj med varmt vann, air conditonog sitte dass! Det som gjorde oppholdet magisk var plassen. Tyrkisk blått hav, hvitt sand, massasje tilbud ved stranda, god mat, masse sjø aktivitets tilbud, solnedgangen var fantastisk!! .. På kvelden hadde de tenkt masse små telys ved strand resturanten, stjernehimmelen skinte, man kunne høre bølgene, ja, nei, det var helt magisk fint der. Kjempe romantisk!

Vi brukte dagene på å sole oss, bade, få massasje, spise, sjekke utelivet og slappe av. Angret litt på at jeg ikke dro hit med familien min. Men men, vi kan dra hit en annen gang. Kendwa er en plass jeg anbefaler alle bortsett fra småbarns familier. Det er ikke så masse aktiviteter for de små der.

Etter to dager i Paradiset var det på tide å snu nesa hjemover. Jeg og Paul ble enige om å bli en dag i Stone town. Han mente at jeg kunne ikke dra hjem før vi hadde besøkt museumet der og sett plassen.  Jeg sjekket inn på Ocean groupofhotel. Først var jeg litt skeptisk til det hotellet siden det virket som en crappy plass. Resepsjonen var et stort og gammelt hus som manglet opp pussing. Rom prisen var 120 dollar (671 kroner pr natt), når jeg hørte prisen ville jeg nesten bare snu..

MEN, mannen i resepsjonen ville vise meg rommet. Så tok han meg ut av det gamle huset der resepsjonen var og bak det gamle huset var det en lang bru over en liten jungel, og på andre siden var det små leilighet rom med sjø utsikt og rett ved stranda. Fikk følelsen av å være i jungelen når vi gikk rundt ved rommene. Det var kjempe fint! Rommet var enkelt, stor seng, air condition, sitte dass, varmt vann i dusjen, myggnetting, vifte, strand utsikt?

Joda, sa med engang , «Hvis visa kortet mitt dekker rommet så tar jeg det!»?Dagen brukte vi på musem og gåeing i stowntown byen. Fikk sett hvor fangene oppholdt seg før de ble solgt.. Skremmende at folk kunne være så umenskelige å holde folk fanget på den måten de ble holdt fanget. I ett lite mur rom under bakken ble det holdt opp til 70 mennesker lenket fast opp til 3 dager uten vann og mat. De som overlevde var gode og sterke nok for salg.

En ting jeg vil også anbefale alle som skal til Stone town noen gang, det er luoluoresturanten (trur den het det), Den ligger i den trange gaten ved kaia.. spiste tre retters middag der til 161 kroner. Det var absolutt verd pengene. Spist krabbe pannekake til forrett, pepper stek og sjokolade mouse. Alle rettene var helt utrolig gode! Og de hadde en kjempe god service. Sa til kokken at jeg vil ta han med til Norge å starte business.  :P

Det som er meg Zanzibar er at det er blitt en attraktiv turist plass. Så det er veldig mange suvenir butikker og alle selger det samme. De selger til og med ikke i shilingi, MEN US dollar. Alt koster US dollar. Så prisene var høyere enn vanlige her. Så jeg benyttet prute egenskapen min. Fikk kjøpt 2 skåler med afrikanske malerier, gode tøy bukser, figurer av masaier og naken mennesker til 350 kroner. Fornøyd!

Resten av dagen brukte jeg på hotellet jeg bodde. Spiste mat, gikk på stranda og snakket med folkene jeg ble kjent med der. Dette er den mest romantiske plassen jeg har vært på! Kommer aldri å glemme zanzibar. J

ankommer Zanzibarstranden rett nedfor hotellet white sands


Reisefolge mitt, paul


 

Haerlig!!

 

 
Solnedgangen...


Drinke paa stranda..


Her ble 70 mennesker holdt fanget i 3 dager for videre salg.


Slik var fangene lenket i hverandre.


Kirka


Gata i stone town


 


Hotel of ocean goups


Romme mitt


prinsesse romme mitt


Stranda paa Stone town.. rett ved hotellet.


Resturanten i hotelle mitt.


Nydelig solnedgang


utsikten fra romme..


 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn-Marita

Linn-Marita

22, Karasjok

Hei! Jeg heter Linn og skal til Tanzania i 5 mnd. Der skal jeg jobbe som frivillig

Kategorier

Arkiv

hits