Pili, min Bestevenn <3

Jeg må bare få beskrive hvor heldig jeg har vært som har funnet en så god venninne her som Pili. Oppholdet her hadde aldri vært så god som den har vært om det ikke var for henne. Hun er en som virkelig har støttet og gjort meg glad når det har vært triste dager.


Vi i Amboni Caves


paa forlovelses festen

 

 

 

 

Ikke er hun bare min bestevenn her, men også kollega. Så jeg får være med henne hverdag. Engang i oktober dro vi til Pangani, og der spurte hun meg om jeg ville være hennes forlover (Matron) på bryllupet sitt. SÅKLART ville jeg det. Aldri før har jeg vært forlover og dette viste seg å være en veldig utfordrende og spennende oppgave. Ikke bare skulle jeg være forlover på ett bryllup, men ett muslimsk bryllup! Hadde overhode ikke peiligpå hva jeg sa ja til.  Det ble mye butikk besøk for å lete etter kjoler, sko, smykker osv.. Vi fant ganske tidlig ut hvordan kjole jeg skulle ha, men hun fant ikke sin før i siste liten.

Send offen er en slags fest som hennes familie holder for henne, der hun og forloveren får masse gaver, og på slutten av festen skal hun «finne» sin forlovede og hans forlover.


Pili og abdull

 

Pili har gitt meg en virkelig kultur opplevelse. Arabisk mat, spise på gulvet, send off, bryllups møter, språk læring, forlovelses fest, muslimsk bryllup, vist meg Pangani og Ambonicaves, lært meg å spise mat med hendene og vi har hatt masse masse artigheter. Hun har også vært på utveksling før, i England. Så hun forstår kultur forskjellene.


Arabisk mat

 


Vi paa bryllup til noen vi ikke kjenner.


Vi er aa sjekker kas hotell vi skal booke til mamma og dem. dette er Nyumbani hotell i Tanga.

 

Ganske tidlig, allerede i begynnelsen av oktober visste jeg at Pili hadde en kjæreste som hun planla og gifte seg med. Da jetta jeg at hun var gravid, siden blodtrykket hennes hadde vært så lav de siste gangene jeg hadde målt det. OG jeg hadde rett. Så nu er hun 5 mnd på vei, og venter baby i mai mnd. Sammen mnd jeg har bursdag i. Hun sier til meg at hvis det blir en jente skal hun hete Linn. Men utifra hva jeg kan se, så er det gutte mage hun har. Så er 89% at det blir en gutt..


Guttemagen til Pili, 4-5 mnd paa vei.

Vi besoker Pili paa hennes Honeymon. :p


Linne ja Pili


Da er henna lagt paa


PNGAN


Denne uken har Pili hentet seg en liten katt unge som hun kaller, Marita. Så jeg vet at jeg vil bli husket etter at jeg reiser herfra. Utrolig trist å måtte levne min bestevenninne her, spesielt nu som hun skal ha baby. Jeg vil være her da hun skal ha baby. :/

Én kommentar

by Myrvang

10.01.2013 kl.14:59

Så herlig :) HA en flott dag

Skriv en ny kommentar

Linn-Marita

Linn-Marita

22, Karasjok

Hei! Jeg heter Linn og skal til Tanzania i 5 mnd. Der skal jeg jobbe som frivillig

Kategorier

Arkiv

hits