Det nærmer seg slutten på Tanzania turen min!

Wow, hele 5 måneder er snart gått, og jeg skal tilbake til Norge. Har opplevd så mye og tiden her har gått fort! Jeg har fått lært masse om kulturen til dette kristen/muslimske miljøet. Familien jeg har bodd hos er kristne, mange av venninnene mine er muslimer.

Folket her er et ganske lett å komme inn på og bli kjent med. De er åpenhjertet og inkluderende, og ikke minst hjelpsomme! Hvor enn du går sier folk hei og ønsker deg velkommen. Av og til kan det bli litt mye, og du kan bli lei av å si hei til 50 forskjellige på veien hjem fra jobb, og dette skjer hverdag. Når jeg mener sier hjelpsomme så mener jeg at hvis du lurer på hvor noe ligger og skal finne veien dit så begynner dem ikke å beskrive det til deg, de sier, «kom så skal jeg vise deg». De tar seg tid til og viser deg veien.

Familien min og Pili (bestevenninne) er noen jeg virkelig kommer til å savne når jeg drar. Joel som er minste broren min på 4 år har sagt siden jeg kom, «jeg skal bli med søster Linn til Norge, og da skal jeg aldri mer gråte når jeg må til skolen». Hver morgen gråter han fordi han må til skolen. 

Vertsmoren min er en kjempe herlig person. Hun behandler meg så godt her, hverdag spør hun meg, «hva skal vi lage til middag i dag, siden det er bare du og jeg som er hjemme så bestemmer vi hva vi vil ha».. Vertsfaren min bor i Dar es Salaam, der han jobber. Så han er sjelden hjemme. Og hver gang jeg har på meg noe fint eller har kjøpt noe så forteller vertsmoren hvor flink jeg er til å velge ut ting «GoodChoicer». Hun skryter mye av meg og forteller meg ofte hvor fin og flink jente jeg er, og hvor heldig hun er som har fått ha meg her. Er så glad og takknemlig for å få ha en så snill afrikansk familie. Forde om jeg noen gang føler meg som 14 år igjen, da mener jeg når jeg må være hjemme når klokken er 21:30, ikke får ha guttebesøk og ikke sitte på hvilken som helst motorsykkel kjørere, og ikke reise noen plass uten at hun vet hvem jeg reiser med. Men alt dette er fordi hun bryr seg om meg og er redd for at noe skal skje meg, og at folk vil tru at hun er en dårlig mor.

Pili min bestevenn og arbeids kollega er noen jeg skulle ønske jeg kunne tatt med meg til Norge. Hvordan skal dette gå? Si hadet til noen man er blitt så glad i?! Jeg har lovet henne, En dag skal jeg komme tilbake. Kan ikke love når, men En dag!

Etter 5 måneder i sol og varme, så kan jeg si at jeg er rimelig klar for kulde og vinter! Skulle aldri trudd jeg sa det, MEN jeg savner kulda! Jeg syns 4 årstider er såååå mye bedre enn konstant varme og sol, noen ganger foss regn! Så heretter vil jeg sette pris på ALT vi har i Norge! Varmt vann i dusjen og i det heletatt dusj, internett, tv, sitte dass, dopapir, flisgulv på badet, komfyren, oppvaskmaskinen, mikroen, vaskemaskinen, gode/deilige/myke dun puten min, drikke kaldt vann fra springen, GrAnDiOsA, bilen min, helsesystemet, trafikken og ambulanse jobben min (det har alltid vært verdens beste jobb for meg, men har aldri savnet jobben min så mye som nu).

Jeg skal være glad den 30 januar da vi sitter på flyet og har sagt hadet til alle her og er på vei hjem. Blir en lang reise. Er ikke hjemme i Karasjok før den 31. januar på kvelden. Da er jeg kun hjemme en 11 dager, så stikker jeg ned til Oslo igjen for etterarbeid. Det består av at vi 8 sporere skal reise rundt omkring i Norge og fortelle om reisa vår. Det blir spennende. Jeg som alltid har hatt litt små angst av å stå forann folk og fremføre. Forhåpentligvis er jeg ræser i å fremføre etter etterarbeidet.


5 mnd siden vi tok vinkveld sammen... Glede meg aa komme til Oslo igjen.


5 mnd siden jeg saa Guatemala gjengen.. Glede meg aa mote dokker igjen!5 mnd siden, tidlig paa morran. En ganske spent og ivrig gjeng.


 

sor og nord deltakerne.. Her er vi paa Coco beach som er i Dar


Meg og Ungan i Dar


Meg og Janne paa sandbanken


Spor nord deltakerne paa sandbank tur


Bryllupet til Pili


Amboni caves


Familie besoket


Den gang jeg og Janne tok oss velfortjent natt paa Tanga Beach Resort Suite :D
 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn-Marita

Linn-Marita

22, Karasjok

Hei! Jeg heter Linn og skal til Tanzania i 5 mnd. Der skal jeg jobbe som frivillig

Kategorier

Arkiv

hits